kairoologo_uusitr

Kairoon Maatilatuote

Luomuhapanvihanneksia Lepsämästä

VINKIT

  • Sellaisenaan
  • Tuunattuna salaattina
  • Tillikastike
  • Keitot
  • Piirakat
  • Pannulla paistettuna

KÄYTTÖVINKIT

hapanvihannestarjotin

Kaikki hapanvihannekset soveltuvat syötäviksi sellaisenaan. Silloin niissä on terveelliset maitohappobakteerit tallella.

Voit myös valmistaa niistä monenlaisia kypsennettäviä ruokia.

Käytä tuoresalaattina

Kairoon hapanvihannekset ovat herkullisia syötynä sellaisinaan. Niistä saat valmiin lisukesalaatin ruokaan kuin ruokaan. Vaihtelua ja uusia makuja saat sekoittamalla niihin muita aineksia. Tässä on muutamia esimerkkejä.

Valuta 250 g hapankaalia (ota mehu talteen ja juo - se sisältää erityisen paljon maitohappobakteereita) ja sekoita sen joukkoon jotkin näistä aineksista:

pieni sipuli pilkottuna
1/2 dl kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia
2 rkl majoneesia
persiljaa

raastettua porkkanaa
sipulirenkaita
öljykastiketta

purkki ananaspaloja (ja appelsiinia)
yrteillä maustettua öljykastiketta

1 omena raastettuna
karpaloita
1 tl hunajaa
2 tl öljyä

Herkkuhapankaalisalaatti

hienoksi hakattua sipulia
ranskankermaa
hienonnettua kirveliä

purkki ananasmurskaa
2 omenaa raasteena
1 avokado

1 iso punajuuri
pieni varhaiskaalin puolikas siivutettuna
2 omenaa
1 rkl piparjuurta raastettuna
2-3 rkl öljyä

Öljykastike 1:
0,5 dl öljyä
0,25 dl omenaviinietikkaa
(2 tl sinappia)

Öljykastike 2:
2 rkl öljyä
(1-2 rkl hunajaa)
(1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia)

Hapanporkkanakastike
Kalakastike Pirteistä Porkkanoista

Saat herkullisen kyytipojan kalalle, kun sekoitat Pirteisiin Porkkanoihin kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia ja maustat sen tillillä. Myös sitruunapippuria ja mustaa pippuria voit lisätä.

Maukkautta monenlaisiin ruokiin

Hapanvihanneksista voi valmistaa hyvin monenlaisia ruokia ja niitä voi lisätä erilaisiin ruokiin antamaan makua. Voit valmistaa keittoja, piirakoita, pataruokia ja lisätä hapankaalia wokkiruokiin. Makkaran kyytipoikana toimii aivan tuorekin hapankaali mainiosti, mutta monelle se on paistettuna ylivertainen herkku. Bortskeitto on aidoimmillaan, kun siihen laitetaan hapanvihanneksia makua antamaan. Reseptejä erilaisista hapankaaliruuista löytyy runsaasti netistä ja keittokirjoista.


Kairoon Maatilatuote,
Kairontie 77,
01830 Lepsämä (Nurmijärvi)
kairoo@kairoo.fi

Outi Tamminen
gsm 045 6745321

Seppo Tamminen
gsm 050 5122177

oivahyvahymyraportti